Jesus tek seg av den eine

Første helga i november var det nok en gang rigget for møter i Bruflat menighetshus. Denne gangen var det Gunnar Karlsen som tok turen fra Dombås til Etnedal for å dele de gode nyhetene med oss som bor her oppi dalom. Med seg i kofferten hadde han «sverdet sitt», som han selv beskrev det. Og Åndens sverd, som er Guds Ord (Ef. 6,17) gjorde sin virkning blant oss som fikk høre det. I løpet av de tre kveldene vi hadde møter, trakk Gunnar frem tre personers møte med Jesus. Første kvelden fikk vi høre om Sakkeus. Jesu vei gikk forbi treet han satt i. Jesus passerte ham ikke, men stoppet opp og så til Sakkeus. Gunnar nevnte ofte strofen: «Jesus tek seg av den eine, som om ingen andre var». Dette fikk Sakkeus oppleve i Jeriko den dagen. Jesus er i går og i dag den samme. Han tar seg av hver enkelt akkurat som han tok seg av Sakkeus.

På samme måte som Jesus la veien om morbærtreet der Sakkeus satt, dro han om Samaria og Sykars brønn der en kvinne hentet vann da solen stekte på det varmeste. Det står i en sang at «et møte med Jesus forandrer alt». Det skjedde også for denne kvinnen. Hennes møte med Jesus gjorde i første rekke henne ny. Videre medførte hennes vitnesbyrd at naboer i byen nysgjerrig på Ham og ba Ham bli hos dem. Mange kom til tro og kunne si «Nå tror vi ikke lenger på grunn av det du sa. Vi har selv hørt ham, og vi vet at han virkelig er verdens frelser» (Joh 4,42). Det er vår bønn at folk rundt oss kan få øynene opp for hvem Jesus er gjennom våre liv. Målet er at de ikke bare tror på grunn av det vi har sagt, men at de selv får et møte med den oppstandne Jesus. Det var mennesker på møtene som ikke bekjenner seg som kristne. Be om at Gud åpner deres øyne, hjerter og sinn for Hans evangelium.

Gunnar på talerstolen

På søndag talte Gunnar om Peters møte med Jesus. Peter fikk leve tett på Jesus i flere år, men var ofte større i ord enn i handling. Jesus hadde likevel stor kjærlighet til Peter og ga ham stort ansvar for sin menighet. Dette viser hvordan Jesus møter sine disipler. Han vet at alt vil lykkes når arbeidet utføres i Hans kraft og ved Den Hellige Ånds gjerning. Han stoler ikke på at vi kan ta oss sammen. Han stoler på Seg Selv og for Ham er ingen ting umulig.

Liv og Martin Schjølberg hadde tatt turen helt fra utkanten av Molde til Valdres. De hadde lagt piggdekk på bobilen og campet utenfor menighetshuset på Bruflat. Liv ledet møtene, Martin deltok med egen sang, gitarspill til allsang og høytlesing av stykker fra Sarepta-nytt. Liv hadde bakt «Sarepta-kaker» og traktet kaffe som hun gledet oss møtegjengere med. Vi hadde godt åndelig fellesskap og satte stor pris på at de tok turen. Det var fantastisk å ha alle tre her og vi ønsker dem hjertelig velkommen tilbake!

Magnhild ClaudiusHanne
Marit Claudius

Bilder: Privat