En ganske vanlig dag på Centro Sarepta……

Denne uken er en helt vanlig uke på Centro Sarepta, og jeg sitter i møtesalen en helt vanlig tirsdag morgen og undrer meg over hva jeg får lov å være med på.

På Centro Sarepta starter dagen etter en god frokost med en morgensamling for ansatte, volontører, elever og gjester. I dag fyltes salen med ca 20 personer og i tillegg til oss norske, var Bolivia, El Salvador, Peru, Romania og Nicaragua representert.

På morgensamlingen som starter kl 0910 starter vi med å synge en sang på spansk, så leses det en andakt på spansk og norsk, deretter stilles det spørsmål om noen har noen bønneemner de ønsker å løfte frem.  Også i dag ble noen bønneemner løftet frem, valget og den politiske situasjonen i Bolivia, nyvalg i Spania, at evangeliet må nå videre ut i Spania og at Gud må velsigne og være  med Bibelskolen som skal på utreise til Madrid og Valencia til helgen. I tillegg går mange stille sukk fra hver enkelt til den allmektige Gud, da vi alle har noe eller noen vi ønsker å få legge i Guds hender.

I morgen skal jeg tilbake til Norge på en ukes opphold, har fått unna de aller viktigste tingene jeg hadde på listen over gjøremål jeg følte jeg måtte få gjort før jeg drar. Derfor valgte jeg å sette meg bakerst i møtesalen på Jakob Trodahl og Jan-Tore Olsen sine bibeltimer denne formiddagen. Jakob underviste ut fra Daniels bok om drømmer og syner i det babylonske fangenskap  og han viste oss hvordan Guds ord er til å stole på, at profetiene faktisk skjer, og at det Daniels bok beskriver er relevant også for oss i dag, slik at vi skal se tidens tegn, og være klar når Jesus kommer igjen for å hente sine.

Etter to timer med Jakob Trodahl og Daniels bok, var det Jan-Tore Olsen som underviste om Rut, Naomi, Moabitter og Boas ut fra Ruts bok. Jeg har hørt Jan Tore undervise om dette flere ganger før, men det var like sterkt i dag å få lytte til evangeliet, at som Boas tar Jesus imot den som det er umulig for etter Guds lov og bud å komme inn i det lovede landet. Men, Jesus har betalt og sonet for alle våre synder, derfor kan jeg som skulle vært utestengt takke og ta imot det fantastiske budskapet, at jeg er et Guds barn helt uten min medvirkning og bidrag.

Samtidig foregår det bibelundervisning på spansk i andre etasje, og i dag gleder vi oss spesielt over at vi denne uken har fått en ny spansktalende elev som deltar i undervisningen. Les mer om Jose i en egen artikkel.

Ja, å sitte slik bak i møtesalen på Centro Sarepta å se utover en flokk der alderen er fra 21 til 91 år, som kommer fra Rogaland, Agder, Hordaland, Romsdal, Møre og Peru, der noen er IMF´ere, NLM´ere, Pinsevenner, Baptister, Frie Venner og «Sareptanere», der noen bor kortere eller lenger periode på senteret, noen er bosatt i nærområdet og kommer innom noen dager eller noen timer, der noen har vært frelst et langt liv, mens noen ble kjent med Jesus som sin frelser for ett til to år siden, sitte her sammen og lytter til evangeliet og få løftet frem bibelske sannheter, fyller meg med undring og en stor takk til Gud som går foran, åpner dører og enda ser i nåde til oss.

Så litt senere etter lunsj kommer det plutselig innom noen nordmenn som har hørt om Centro Sarepta og det arbeidet Misjon Sarepta har startet i Spania. De har leilighet i nærheten av senteret og ferierer her perioder av året. Denne gangen er det Jan-Tore som treffer på gjestene og viser dem rundt i bygget og på eiendommen, mens han forteller om arbeidet og aktivitetene som drives på og ut fra senteret.

Vi synes alltid det er veldig kjekt å få besøk av nordmenn som bor i området, ferierer her eller er på gjennomreise.

Alle vi som er knyttet til senteret som ansatte eller volontører synes det er veldig kjekt å få fortelle om plassen og det arbeidet vi står i.

I dag regnet det i Alfaz del Pi, men ellers har oktober vært veldig fin i år med temperaturer mellom 23 og 29 grader. Sol så godt som hver dag, og svømmebassenget har holdt 23-24 grader helt til for ett par dager siden. Fra i morgen av skal været mer tilbake til normalen med godt over tyve grader i luften. Sjøen holder enda god badetemperatur. Men, i dag ble det ikke noe bading verken i bassenget eller i sjøen.

Siste post på programmet i dag var en samling klokken åtte der Jan-Tore presenterte programmet for den utreisen som Bibelskole skal ha nå til helgen. Jeg fikk veldig lyst til å være med å oppleve ett spennende og innholdsrikt program sammen med resten av gjengen, men som sagt skal jeg hjem en tur og kan derfor ikke være med på denne turen.

Du som leser dette, vær gjerne med å be for turen, om at de får en fin og god reise, og at møtene med mennesker og menigheter blir til velsignelse for gruppen vår og for dem de møter.

Siste post på programmet? Nei, ikke helt med Jan-Tore på laget. Etterpå ble det en tur til Via Appia der de har pizza- buffet hver tirsdag. Vi var seks stykker som fikk en fin prat rundt pizza bordet før vi kjørte hjem og tiden var inne for å krype opp i de gode sengene her på senteret.

Vi har fortsatt bra med plass mange av ukene fremover, så kunne du tenke deg daglig bibelundervisning og noe bedre temperaturer og vær, ta kontakt for mer informasjon på post@centrosarepta.no

Av Arild Melberg (Daglig leder på Centro Sarepta)

Privat foto