Guds dynamitt i aksjon

Bruflat er en liten bygd i Etnedal i Valdres. Etnedal er (foreløpig) ikke kjent for å ha mye kristenliv, men Gud kan gjøre store under her. Det er et stort behov for oss som bor her å få åndelig påfyll til den tjenesten som Gud har satt oss til. Hans Bergane var hos oss i februar og hadde tre møter da. Både frelste og ufrelste stilte på møtene og fikk høre evangeliet. Fredag 6. september var det igjen rigget for møtehelg på Bruflat menighetshus i Etnedal. Tor Andre Haddeland hadde kjørt den lange veien fra Sørlandet for å forkynne Guds Ord til oss tre kvelder på rad. På siste etappe fra Oslo hadde han fått med seg Ragnhild Austvik og Elias Lampa som også deltok på møtene.

Tor Andre informerte forsamlingen om Sareptas arbeid og Centro Sarepta i Spania. Kontrasten fra solfylte Alicante til høstkalde Valdres ga nok inspirasjon for mange til å planlegge en tur sørover. På første møtet talte Tor Andre fra Romerne 1 om evangeliet som er Guds kraft til frelse for hver den som tror. Evangeliet er åndelig dynamitt. Han snakket også om Paulus´ autoritet som apostel. Det som står i hans brev er Guds egne ord og bærer Jesu autoritet, en sannhet som ofte blir utfordret i dagens samfunn. På lørdagens møte trakk Tor Andre frem Jesu tre spørsmål til Peter etter oppstandelsen. Mer av Peters liv ble belyst; hans sterke bekjennelse og hvor sikker han var på at han ikke ville svikte Jesus. Ordspråkene taler om at hovmod og stolthet går forut for fall. Stolthet er en snikende synd som alle kristne bør være obs på. Det var derfor svært viktig å få denne påminnelsen.

På søndag var det flere ufrelste som hadde sagt at de ville komme. Det kom folk som aldri hadde vært på et kristent møte før. Tor Andre talte tydelig og klart fra Johannes kapittel 3 om den nye fødsel. Evangeliet i et nøtteskall ble presentert; om synd, behovet for å bli født på ny og dommen som venter den som ikke tar imot Jesus. Han talte også om Jesu gjenkomst og om vi er rede når Han kommer. Dette var forkynnelse som både frelste og ufrelste trengte å høre. Fra de mer erfarne møtegjengerne ble det uttalt at de ikke hadde hørt slik forkynnelse på 40 år. For de som var på møte for første gang ble det et møte med Guds Ord og et stort alvor. Be om at ordet må få slå rot i deres hjerter og at de vender om til Gud!

Elias Lampa deltok i ungdomsteamet som besøkte Valdres
– og Ragnhild Austvik…..

Vi satte veldig stor pris på å få Tor Andre, Ragnhild og Elias opp hit! Vi har hatt en flott helg sammen i Valdres. Vi hadde alle et favorittsamtaleemne: Jesus. Utenom møtene var det Ham vi fikk snakke om og den kilden er utømmelig. Vi fikk gå tur i Guds frie natur og beundre Guds skaperverk. Resultatet av helgen var at Jesus ble større for oss alle. Herren vår Gud var i vår midte, en helt som frelser

(Sef. 3,7).  

Skrevet av:
Hanne Marit Claudius
Magnhild Claudius