Tusen takk til gjester, vertskap, sangere/musikere og talere for en fantastisk Bibelsommer 2019!

Da har vi lagt bak oss den tredje Bibelsommer i Spania på Centro Sarepta, og etter å ha lest evalueringer fra årets gjester er det med stor glede og forventning vi starter arbeidet med å planlegge Bibelsommer i Spania 2020.

Også denne sommeren opplevde at mange fantastisk kjekke mennesker kom hit til oss på Bibelsommer, og vi kan konstatere at vi også denne sommeren har en del flere gjester enn sommeren 2018. En stor overvekt av disse kom til Centro Sarepta for første gang. 

I tillegg er vi svært glade for at en hel del mer og mindre fastboende nordmenn i området, samt en del andre ferierende i området også støttet opp om møter og aktiviteter på senteret.

Alle gjester som kommer til Centro Sarepta bidrar til at vi kan nå enda lenger ut med evangeliet til Spania og Nord-Afrika, da dette gir oss mulighet til å ha løpende bibelundervisningen på senteret fra september og ut mai, misjonsutreiser og kontakt med enkeltpersoner og grupper/forsamlinger rundt om i Spania og Nord-Afrika. 

Dette gjør de gjennom å bruke noen av feriepengene på å bo hos oss, samt at de gir en hel del støtte gjennom kollekter og ikke minst står med oss i forbønn.

Vi er veldig takknemlig for at mange av gjestene tok seg tid til å fylle ut et evalueringsskjemaet vi hadde utformet, og dermed hjelper oss å bli enda litt bedre til neste sommer.

Både for oss som driver stedet og de som har brukt av sin ferie og fritid til å bidra som vertskap, sangere/musikere og talere er det fantastisk oppmuntrende å få så gode tilbakemeldinger som gjestene har gitt oss.

Vi spurte om helhetsinntrykket av oppholdet på Centro Sarepta og ba dem gi oss en «karakter» fra 1 til 5 der en er «Lite fornøyd» og fem er «Veldig fornøyd». Av alle gjestene svarte 80% «Veldig fornøyd» og 20% «Godt fornøyd». Det vil si at ingen svarte «Lite-«, «Litt-» eller «Passe fornøyd».

Flere av gjestene gav oss også gode innspill til hva vi kan gjøre for at stedet og oppholdet skal bli enda litt bedre å komme til og oppholde seg på.

Tusen takk for alle gode og konstruktive tilbakemeldinger!

I perioden 10. juni til og med 28. juli har vi hver dag hatt formiddagssamlinger og kveldsmøter, med fokus på å forkynne Guds ord gjennom andakter, tale og sang.

En av gjestene sier det slik i evalueringen: » Møtene var flotte. Godt om misjon og godt åndelig påfyll. Passe lengde på møtene. Koselig med kaffe og prat etterpå!»

En annen sier: » Svært gode møter. Flott at sangboken brukes! Takknemlig for god sang!» 

Andre gav 10 av 10 og 5 av 5 poeng, men for oss er det aller viktigste at hver enkelt får et personlig møte med Jesus som kan ha evighetsbetydning for dem selv og sine omgivelser.

Gjestene har flere ganger i uken fått tilbud om utflukter til forskjellige steder rundt om på Costa Blanca. Steder som er besøkt flere ganger i løpet av sommeren er de pittoreske og flotte byene Guadalest, Altea og Villajoyosa, den idylliske elven med flotte bademuligheter i fosser og kulper, Fonts d´Algar, fotturer til klippen Penyal D´lfach i Calpe, og båtturer til fangeøya Tabarca utenfor Santa Pola.

Utenom de planlagte fellesutfluktene har mange gjester leid seg bil og tatt seg rundt i området på egenhånd.

Mange av gjestene benytter seg også av muligheten til å besøke de flotte strendene som finnes her i området.  Foretrekker man rullestenstrand slik som jeg gjør, er det ca 4 km ned til Albir med en flott og renslig strand. Ønsker man strender med den fineste sanden er det ca 6km til Benidorm Playa, ca 15 km til Villajoyosa (med flotte sandvolleyball muligheter) og ca 20 km til strendene i Calpe.

Også kjøpesenteret La Marina i Benidorm, og småbutikkene i Altea har vært besøkt.

Gjestene gir også tilbakemelding om at de har kost seg skikkelig i det oppgraderte bassenget og hagen vår. Bassenget har saltvann og ikke klor, samt at vannet UV-behandles etter at det har passert et stort filter, så det hygieniske er godt ivaretatt, noe som er høyst nødvendig da bassenget er mer og mindre kontinuerlig i bruk fra slutten av april til begynnelsen av november. Nå i høst vil vi også se på muligheten for å varme opp bassenget, og finner vi en tjenlig løsning vil vi forhåpentligvis kunne holde bassenget varmt større deler av året.

Må også nevne at svært mange av gjestene våre trekker frem det særs gode vertskapet, «Vi får alltid det beste vertskap, helt enkelt!» var det en gjest som skrev. Den gode maten som kjøkkenet vår lager, de gode sengene, og ikke minst det gode og inkluderende fellesskapet fremhever veldig mange gjester at de finner her på Centro Sarepta.

Vi fra vår side som til daglig arbeider for at Misjon Sarepta gjennom Centro Sarepta skal nå lengre ut med evangeliet før Jesus kommer og henter sine, vil si så sterkt vi kan: Hjertelig velkommen tilbake til dere som har vært gjester, vertskap, sangere/musikere og talere i sommer og tidligere somre. Og hjertelig velkommen til deg som kunne tenke deg en ferie i varmere strøk og nydelige omgivelser, med forkynnelse av Guds ord i et godt og inkluderende kristent felleskap!

Vi har allerede fått noen bestillinger for neste sommer, og kunne du tenke deg et opphold en uke eller to på Centro Sarepta sommeren 2020, hadde det vært veldig kjekt om du tok kontakt!

Etter planen starter vi opp Bibelsommer i Spania 2020 den 15. juni og avslutter den 25. juli.

Har du spørsmål, eller ønsker å melde deg på, ikke nøl med å ta kontakt på post@centrosarepta.no

Av: Arild Melberg, daglig leder Centro Sarepta