Kveldsmøte i Forradal

Søndags ettermiddag var vi en liten gjeng med ungdommer som reiste fra Trondheim og Namsos til Forradal for å ha møte på bedehuset der. Noen av oss hadde vært med på et møte der tidligere, og vi satt igjen med et minne om en liten, men takknemlig flokk som vi gledet oss til å treffe igjen. Vi ble ønsket velkommen av Kjell Guttorm Beitland som åpnet møtet med å minne oss om hvor avhengige vi er av at Gud sender sin Ånd til oss for at det skal bli liv. Etterpå sang vi en åpningssang før vi tok over stafettpinnen.

Jeg ledet møtet, Fredrik Knutzen forkynte Guds ord og flere av ungdommene deltok med sang. I talen vitnet Fredrik ut ifra Guds ord om at det er ingen fordømmelse for den som er i Kristus Jesus (Rom 8:1). På tross av at vårt eget hjerte (1. Joh 3:20), loven (Rom 3:19), Satan (Sak 3:1) og mange andre vil fordømme oss, så har de ikke rett til det når vi er i Kristus Jesus. Han siterte også et vers fra det som han omtalte som en av de fineste sangene han visste om. Det var sangen Hvem vil meg anklage, skrevet av Hans Adolph Brorson:


Hvem vil meg fordømme? Jesus blodestrømme senker jeg meg i. Gud for alle riker dømmer selv og sier: Denne han er fri! Han er tod i Jesu blod. Satan, synd og død må rømme, Hvem vil meg fordømme?

Både før og etter talen sang ungdommene, og vi fikk både flerstemt sang med dame- og herrestemmer, solosang og flerstemt med bare herrestemmer. På bildene ser du Johanne Fjell og brødrene Simon og Jone Trefjord som sang henholdsvis solo og duett. Noen av damene i Forradal hadde laget til mat, kake og kaffe som vi spiste etter møtet. Da ble det også tid til samtaler rundt bordene. «Det er andre tider» sa en av dem. «Før var det mange forkynnere som kom hit. Nå kommer det nesten ingen…»

Det ble uttrykt stor takknemlighet for at vi kom, og når møtet var slutt ville de gjerne at vi skulle synge mer, for de satte så stor pris på sangen de fikk. Vi avsluttet derfor med å synge en siste sang før vi var nødt til å reise hjemover igjen. Ny uke med studier og jobb ventet på oss.

Ruben Fjell

Hovedbilde: Fredrik på talerstolen