Ny volontør

Nå har vi fått en volontør til på Centro Sarepta. Da den ene volontøren vår har vært syk det meste av høsten, på grunn av flottbitt, ble vi enige om å lyse ut flere volontørstillinger. Vi har gjennomført et lite intervju (se under) og er veldig glad for å kunne presentere Reidun Asdahl som ny volontør på Centro Sarepta.

Hvem, hva,​ hvor?
Reidun Asdahl heter jeg, født ca. midt på det glade 80-tallet, og har en personlighet og et følelsesliv deretter; kontrastfyllt og fargerikt! Jeg er oppvokst blant korn- og potetåkre i Nes på Romerike, yngst av 4 søsken, og takknemlig for en kristen familie. Bosteder har vært skiftende fra Tromsø i nord til Sandnes i sør, de siste årene stasjonert i Tønsberg. Arbeid har tidligere vært innenfor servering, møbel – og interiørbransjen, som husmor på bibelskole, og blant blomster og potter i Hageland. Utdanningen er innenfor interiør, salg og service. Jeg har også musikkfaglig bakgrunn, og er nok over gjennomsnittet interessert i funksjonalitet og estetikk. Og farger.  Spesielt på garnnøster.

Hvordan fikk du vite om Centro Sarepta?
Virksomheten har vært kjent for meg fra dets start, da jeg har deltatt på flere bibeluker i Spania tidligere år. Jeg følger stadig med på Sareptas misjonsarbeide, og fikk nylig mulighet å være gjest ved en ukes bibelundervisning på senteret. Til berikelse for sjel og legeme! Så jeg kan med egen erfaring svært gjerne anbefale andre å gjøre samme investering. Kombinasjonen av det å få lytte til bibelsk forkynnelse, komme avsides i en stressende tid, det behagelige klimaet, felleskapet på tvers av alder og kultur, og få servert fantastisk deilig mat – ja, det er vel ikke rart jeg gleder meg til å komme nedover igjen over nyttår! Her er det en slik hjertevarm og hjemmekoselig atmosfære, at bare den kan forstå som får erfare det tror jeg. Et opphold på Centro Sarepta – kort eller langt – kan bokstavelig talt VARMT anbefales.

Hvorfor voluntør?
Mens jeg vurderte om jeg skulle ta turen ned ei uke nå i november, kom jeg over utlysningen for voluntørstilling. Etter en tid med flere «stengte dører», uvisshet og  mørke på livsveien, så må jeg nok få si at dette ble mer enn bare en spontan, «lysende idè».

Det sies at det du har blikket vendt mot, får makten over deg. Jeg tror det gjelder både for sjel og sinn. I nåværende livssituasjon passet det derfor godt med et avbrekk fra hverdagen i Norge, skifte fokus, og få løftet blikket mot noe annet. Derfor ble jeg inderlig glad for å høre at ledelsen også ønsker at voluntørene skal få følge bibelundervisningen på dagtid. For Hans (Jesu) navn er en utgytt salve. (Høys.1,3)

Hvilken rolle skal du ha?
Jeg ble spurt av Arild (daglig leder) hva jeg liker å gjøre, og får vel svare at så lenge det er variert, liker jeg det meste! Særlig av praktisk art. Kanskje har barndomstida på potetopptakeren formet meg, så jeg er blitt litt lik poteten selv? Det sies den kan brukes til så mangt…Jeg har nok dog en helt usannsynlig og urealistisk forventing til livet, om å få gjort mest mulig på minst mulig tid! Så det kan nok være jeg bør holdes litt i tøyler, hehe… Jeg har stadig til gode å erfare hva kjedsomhet er. Noen arbeidsoppgaver er forespeilet: barnepass, delta aktivt i miljøet som vertskap,  tilrettelegge for aktiviteter på huset og i området rundt, delta musikalsk, samt noe administrativt. Be gjerne for hver og en på huset at vi får gå inn i de oppgaver Herren har tiltenkt oss, så vi ikke går i veien for verken hverandre eller for Han selv.

Tilslutt vil jeg dele et vers som jeg stadig har funnet hvile i gjennom livets skiftende dager

.Fordi løftet er fra Han som bærer, som alltid drar i forkant, og som ikke kan svikte. Slik står det i 5.Mos.31,8: – Herren, han som drar foran deg, han skal være med deg – han skal ikke slippe deg og ikke forlate deg. Du skal ikke frykte og ikke være motløs.