Tårene kunne ikke skjules

Han gråter stille. Øynene er våte. Dørene er akkurat åpnet inn i Frelsesarméens lokaler i Barcelona. Det rauser inn med mennesker som livet har herjet stygt med. De finner veien til bordet helt fremme hvor det er satt frem både varm drikke, brød og andre bakevarer som er hentet grytidlig på morgenen fra ulike bakeri. De første setter seg ned rundt småbordene som er dekket i salen. Mange har ikke spist siden de var her på frokost i går.

Men, det er ikke en av disse som gråter i tidlige morgentimer. Det er en av våre egne studenter. En som er på utreiseuke med Centro Sarepta (CS). På diakonal praksis denne morgenen. Det gjorde at vi måtte opp tidligere enn det som kjentes helt komfortabelt. Men slik måtte det bli for å være med på å lage til noe godt for disse, hvorav mange bare har dette ene måltid om dagen. Natten har vært lang for mange. Gatene i Barcelona er harde. Egentlig alt for harde til å sove på. Mange har sovet dårlig. Enkelte er tydelig ruset. Midt i blant slike går våre studenter på utreiseuke og serverer frokost. De vasker bord for å rydde plass til ennå flere. Noen setter seg ned ved en bordkant for å si ”Hola”, og spørre hva den andre heter. Korte samtaler etterlater ingen tvil om at rusen er en forferdelig følgesvenn. Små historier fortelles. Historier som griper oss som får høre – på en slik måte at tårer ikke lenger kan skjules.

Neste dag er vi fortsatt i Barcelona. Denne gang på søndagsmøte i Reto – en organisasjon som gjør en formidabel innsats for å rive mennesker ut av rusens og mørkets makt. Våre studenter sitter side om side med unge og eldre som etter år i rus og elendighet har fått et helt nytt liv. Det er sjeldent at man møter en tilsvarende takknemlighet. Derfor er det også takkesanger som synges. En inderlig takk til Jesus for alt han har gjort for dem. Etter at de første sangene er sunget spisses det ører i salen. Rundt tre hundre par øyne rettes mot talerstolen. Der står en av våre studenter på CS med en åpen bibel i sine hender. Og så får han avlegge sitt vitnesbyrd til oppmuntring og hjelp for de som er samlet.

——————————————————————————————————-

Utreiseukene er noe av det våre studenter dette året har satt aller, aller mest pris på. Årets studenter har fått besøke Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla og flere mindre steder rundt om i Spania i tillegg til naboland som Andorra, Portugal og Marokko.

Velkommen skal også du være til Centro Sarepta, og et år preget av grundig bibelundervisning og spennende utreisevirksomhet.

 

Bilde: Fotolia