Sommarøy kirke

Daglig leder i Misjon Sarepta, Hans Bergane, farter for tiden land og strand i Nord-Norge og holder møter. Forkynnelsen av Guds Ord er hovedsaken på møtene. I går kveld var turen kommet til Sommarøy kirke.

Norge er et fantastisk land, spesielt i godvær, og det har vi hatt i nord de siste dagene. Folk bor det over alt i vårt langstrakte land. Kjekke, trivelige og greie mennesker. Evighetsvandrere! -men så alt for mange fortrenger, forstår ikke og ser ikke Guds verk. Sekundene her på jord har blindet så manges øyne. Disse små jordelivs sekund har blitt hovedsaken…… fremfor tanken på evigheten.

«Alt har Gud gjort skjønt i sin tid. Også evigheten har han lagt i deres hjerte, men likevel kan mennesket ikke forstå det verk Gud gjør, fra begynnelsen til enden.» Pred 3:11

Selv om all misjonsstrategi peker inn mot de store byene og store forsamlinger, så ligger det på oss i Sarepta å reise til småplasser i Norge. Disse stedene som sjelden eller aldri får forkynnerbesøk. Sangeren synger også om dette: «…..en som ikke de andre så, Jeg får lokke og lede, Be han heim til sin Far å gå. Det vil himmelen glede.» (SB 714 v.3b)

I Sommarøy kirke holder de fremdeles på med barnelag annenhver tirsdag og et par ganger i måneden er det gudstjeneste der. Men også her har arbeidet avtatt de siste årene. Godt er det at noen av og til samles til bønn i kirken. Måtte folket her ute mot havet få høre innbydelsen fra Herren og ta imot den….. før det er for sent.

Vi hadde et veldig godt og åpent møte, vi fire mannfolka som var samlet i kirka i går kveld. Noen damer fra Sommarøy hadde tidligere på dagen reist avgårde til et kvinnestevne, så det var nok derfor det ble «mannsmøte». Det var lys i mange av husene på Sommarøy da vi i 21.30 tiden kjørte derfra. Måtte Han som er selve Lyset (Jesus Kristus) få rom i hjertene til folket her ute.
Det gjelder evigheten……et evig innenfor….. på Guds nyskapte himmel og jord……. eller et evig utenfor.