«Beste komboen!»

I dag har vi tre nye miniintervju med deltakere fra ungdomsleiren i Spania. Hvem som uttaler: «beste komboen!» ……finner du ut av om du leser hele stykket.

Kristoffer Viste, 23 år fra Nærbø, Norge. (Bilde under: Maria Gjerde t.v og Kristoffer Viste t.h)

Kristoffer Viste og Maria Gjerde

Hva var det som gjorde at du valgte å reise på Sareptas ungdomsleir?
Min kjæreste Maria hadde fortalt meg om at Sarepta skulle starte opp en ungdomsleir i Spania. Det syntes jeg hørtes kjekt ut, og bestemte meg for å bli med.

 Er det noe som har vært bra på leiren?
Det var veldig gode bibeltimer og kveldsmøter med solid og god forkynnelse. Det som også var bra var at mellom møtene hadde jeg tid til å gjøre det jeg ville, som soling, fotball, bading, utflukter mm.

Fikk du noe ut av møtene og bibeltimene?
Jeg ble veldig utfordret på hvordan jeg skulle leve som en kristen i dagliglivet. F.eks. det å ikke glemme hvor mitt hvilested er, som ligger i Guds ord. Så var det godt å høre om Guds tilgivelse og nåde.

Om noen du kjenner vurderer å komme på leir neste år, hva ville du sagt for å overbevise dem?
Hvis du vil ha en perfekt kombinasjon av ferie og påfyll av Guds ord er Sarepta sin ungdomsleir plassen du bør reise.

Har du et bibelvers som har betydd noe for deg?
Sal 119:105 «Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti.»

 

Hanna Kristina Egeland 21 år fra Madla, Norge. (Bilde under: Hanna Kristina t.v)

IMG_1192 (002)

Hva var det som gjorde at du valgte å reise på Sareptas ungdomsleir?
Pappa var veldig gira på at jeg skulle reise! Hadde veldig lyst selv, så det skulle ikke så mye til før flybillettene var bestilt. Jeg hadde hørt både Jan Tore og Wilhelm før, så de trakk veldig! Pluss sol og sommer!! Beste komboen! Jeg kjente Caroline og Ida(di som sang) fra før av og visste det kom til å bli en opplevelse og høre på dem en uke.

Er det noe som har vært bra på leiren?
Det var veldig bra forkynnelse. Godt å få åndelig påfyll etter en sommer med lite møter. Utrolig god stemning på leiren! Veldig koselig på senteret! Fjellturen til Calpe var magisk! Du kan gjøre hva du vil på dagene fra kl. 11-20!! Ligge på stranden eller noe litt mer aktivt!

Fikk du noe ut av møtene og bibeltimene?
Ja, både bibeltimene og kveldsmøtene. Å sitte med sin egen Bibel og høre historier som du har hørt mange ganger før blir nye. Se at de er en rød tråd gjennom hele Bibelen og at det er kun Jesus som gjelder! Å hvile i troen på Jesus som Wilhelm snakket om ble også veldig godt for meg! At jeg ikke trenger å gjøre noe selv, men hvile i at det Jesus har gjort er nok!

Om noen du kjenner vurderer å komme på leir neste år, hva ville du sagt for å overbevise dem?
Ikke tenkt eller vurder, bare meld deg på! Du kommer ikke til å angre! Du møter andre kristne fra både Norge, Sverige og Danmark og er sammen i et kristent felleskap! Du får åndelig påfyll pluss at du er i Spania i Syden og kan nyte live max!!

Har du et bibelvers som har betydd noe for deg?
”Men han ble såre for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham, for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom.” Jes. 53.5

 

Mikkel Risbjerg Kristensen, 19 år fra Ringkobing, Danmark

Hva var det som gjorde at du valgte å reise på Sareptas ungdomsleir?
Der blev reklameret for lejren i vores lokale kristne ungdomsgruppe (LMU) og derefter spurgte min ven Svend mig, om vi ikke skulle tage afsted. Det valgte vi så at gøre, da det var en glimrende mulighed for både at få hørt om Jesus og at slappe af i varmen.

 Er det noe som har vært bra på leiren?
Både forkyndelsen og fællesskabet har været både godt og centralt for opholdet på lejren. Som de eneste danskere på lejren, følte Svend og jeg os stadig utroligt velkomne, og folk var meget imødekommende overfor os, selvom vi nok var lidt svære at forstå.

Fikk du noe ut av møtene og bibeltimene?
I starten var møderne lidt svære at forstå, da de var på norsk og ikke dansk. Men det tog ikke mange møder, før man kunne følge nogenlunde med. Jeg synes bestemt jeg er taget hjem med ekstra viden om hvad jeg tror på, og specielt en større taknemmelighed for det der skete på korset.

Om noen du kjenner vurderer å komme på leir neste år, hva ville du sagt for å overbevise dem?
Jeg kunne stærkt anbefale lejren, da det er en glimrende mulighed for at kombinere en tur til det varme syd, med hvad der bør være centralt i enhver kristens liv; Evangeliet! Det er også en god mulighed for at møde unge kristne fra andre lande. Specielt vil jeg fremhæve især fællesskabet både om gud og de fælles aktiviteter om eftermiddagen, som jeg synes var rigtigt godt begge dele.

Har du et bibelvers som har betydd noe for deg?
Salme 27, vers 10: «Min far og mor har forladt mig, men Herren tager mig til sig.» Den afspejler guds faderkærlighed som større end nogen form for jordisk kærlighed.

 

Om dette høres gøy ut så meld deg på til neste år da vel! Da blir det leir omtrent samme tid, og hvertfall samme sted. Om du ikke kan delta selv må du gjerne tipse venner og kjente om å delta på sommerens høydepunkt, ungdomsleir på Centro Sarepta!

 

                                                                                  – Elisabeth Gjerde