Vellykket ungdomsleir

Sitter stuptrøtt på Værnes flyplass og venter på å bli hentet. Kanskje fikk jeg en liten halvtime med søvn før vi begynte reisen hjem fra ungdomsleir i Spania i natt. Jeg fikk ikke sove. Ble liggende å tenke på alt det jeg har fått være med på denne uka.

For en nordlending var det en sjokkartet opplevelse å gå ut av minibussen som fraktet meg fra flyplassen til Centro Sarepta. Selv om solen var forsvunnet under horisonten viste gradestokken godt over 30 grader. Det tar noen minutter å tilpasse seg slike temperaturer, men det er lett å vende seg til luksus.

Det er virkelig en fornøyelse å se rommene fylles opp av ungdommer som skal være med på leir. For første gang er senteret stappfullt av livlige ungdommer! Det høres prating på både svensk og trøndersk, dansk og rogalandsk. En herlig blanding av ungdommer fra ulike steder som er kommet sammen under temaet; «Løft deres øyne og se!».

Hver morgen og kveld har vi fått sette oss ned sammen for å høre Guds Ord. Mellom samlingene har dagene blitt brukt til ulike aktiviteter og utflukter. Etter flere dagers bekjentskap med noe av det beste den hvite kysten av Spania har å by på, med mange vidunderlige inntrykk, er vi blitt både brune og blide. Det er uunngåelig å legge merke til at solstrålene har fått gjort sin gjerning med oss. En herlig positivitet og mye smittende latter preger felleskapet!

Det største er likevel at solstrålene fra det levende Guds Ord har fått prege oss disse dagene. Ikke bare på en slik måte at man forandres i det ytre, og får noe farge som så kjapt forsvinner igjen. Men at møtet med Ordet har fått prege hjerte og sinn, slik at også vårt indre er blitt fornyet. Utrolig flott å sitte på vitnemøte og høre på ungdommer som har fått løftet sine øyne og se noe!

For meg har ett av leirens høydepunkt vært å høre nådebudskapet om Jesus formidlet av to søstre gjennom sang. En skikkelig fin ny melodi til en eldre sang som forkynner evangeliets hemmelighet. Der hvor budskapet løftes frem av fantastisk fiolinspill, og det fra hjertet synges så uendelig vakkert om Jesus. Det er noe av det fineste jeg har hørt. Et av versene har satt seg skikkelig fast og jeg vil ta det med inn i høsten som ligger foran;

Sjå, dette er nåden som gjorde meg fri
Sjå, dette er nåden som styrkjer i strid
Sjå, det er Guds nåde for alle som ein
Han ser meg i Jesus Han ser meg i Jesus
Ja, evig i Jesus rettferdig og rein!

image2 (005)image4 (005)

image1 (003)image4 (003)

Stykket er skrevet av: Svein Wilhelm Nessa