Isfjorden

Isfjorden er ei vakker bygd omkranset av majestetiske fjell. Her var det en stor vekkelse på 40-tallet. En stor og rik møtevirksomhet har foregått i mange år. Hungeren etter å høre Guds Ord har vært stor………. opp igjennom årene.

De fleste av dem som kom med under den store vekkelsen er begravet på kirkegården, men hjemme hos Herren nå.

Tilstrømmingen til møter, der hovedsaken er forkynnelsen av Guds Ord, har avtatt veldig de siste årene. Ja, møtevirksomheten på bedehuset har i sin helhet har avtatt. Da vi besøkte Isfjorden i påskeuka så vi i programmet for bedehuset at det kun var satt opp ett møte i mai og ingenting i juni. Det var derfor vi tok kontakt med den ansvarlige for bedehusutleien for å få til noen møter nå i mai.

IMG_0567

Bildet: Johan Moldsvor og Erlend Fasmer. (To av dem som var på møte i Isfjorden og som hungrer etter å høre Guds Ord)

 

Johan Moldsvor
– han er en av dem som husker vekkelsen og han har hungeren etter å høre enda. Når vi kommer til Isfjorden bedehus så er Johan på plass. Han har låst opp, satt på varmen og han ønsker oss hjertelig velkommen! Dette gjør han ikke fordi han har noe forhold til Sarepta eller fungerer som kontakt for oss, men han gjør det fordi han setter så pris på at noen kommer til bygda for å forkynne Guds Ord! Det er forunderlig det som skjer når Åndens bånd knytter oss sammen………. til motsetning av partienes og organisasjonenes bånd.

Martin Schjølberg var igjen med å sang på ett av møtene. Han har et budskap å formidle gjennom sangen. Onsdag brukte igjen Hans Bergane gitaren. Han hadde ikke spilt gitar og sunget på møte på over 6 år. Gitaren ble solgt før han og familien reiste til Bolivia. Da Hans var på møte i Tresfjord for en tid siden, var det ei som sa at hun ville låne bort den ene gitaren sin til han, slik at han igjen kunne synge å spille litt på alle småstedene han besøker. De fremmøtte i Isfjorden sa at han godt kunne fortsette med gitarspilling og sang på møtene.

På møtene kom det folk helt fra Vågstranda, Måndalen, Innfjorden og Åndalsnes. Det kom også 5-6 fra Isfjorden. Og det skal sies: De fra Isfjorden var så takknemlige for møtene og de ønsket at vi må komme tilbake hit med møteserier senere…..for om mulig at noen kan vinnes for Himmelen……..og til mat på veien for de troende.