Mange nasjoner representert på Centro Sarepta også i sommer!

Er det ikke Bibelsommer for nordmenn og skandinaver vi arrangerer, undrer du?

For hvert år vi har drevet her, har kontaktnettet vårt mot spanske menigheter økt, og stadig nye kontakter etableres.

Det har medført at stadig flere spansktalende enkeltpersoner, grupper og menigheter buker Centro Sarepta som leirsted eller deltar på våre leirer. Deltakerne i disse gruppene er i all hovedsak fra Sør- og Mellom-Amerika, men også en god del etniske Spanjoler.

Forrige uke var vi så heldige å få besøk av Sylvia som driver «Barmhjertighetskafeen» i Alicante.

Dette er et arbeid hovedsakelig rettet mot alenemødre fra Nord-Afrika. Hun hadde med seg 13 kvinner og 17 barn i forskjellige aldre. 

Det å se disse kvinnene og ikke minst barna kose seg i vår vakre hage, leke seg i bassenget og samles til samlinger med vitnesbyrd om hva Jesus har gjort for dem, gjorde sterkt inntrykk.

De aller fleste av disse damene har svært små økonomiske ressurser, derfor tilbød vi dem opphold og måltider til veldig lave priser. En av kvinnene hadde omtrent ikke vært ute av den lille leiligheten sin på to år!

Sylvia og damene uttrykte en stor takknemlighet og opplevde en stor velsignelse i det å få bruke dette vakre stedet.

I dag torsdag 4. juli får vi besøk av 27 ungdommer og ledere fra en menighet i Alicante som skal ha leir her på senteret frem til lørdag. 

Allerede mandag 8. juli kommer en ny menighet fra en mindre by nordover mot Valencia (Xativa) på besøk, og de vil ha en leir her frem til neste lørdag. Denne gruppen består av ca 40 personer.

Bare disse to-tre ukene har vi altså opp mot hundre spansktalende mennesker innom senteret på forskjellige arrangementer. Guds ord får lyde til alle disse menneskene, samt at de også får noe mer kjennskap til Misjon Sarepta og oss ansatte som jobber her.

Senere i sommer får vi besøk av en svensk konfirmantgruppe fra en pinseforsamling. Denne menigheten legger turen til oss for tredje gang.

Hva med Bibelsommer for Nordmenn og Skandinaver?

Jo, vi har også de to siste ukene hatt to daglige møter med sang og solid forkynnelse, gode samtaler rundt kaffekoppene, fjelltur fra Albir til Benidorm, badet i Fonts d´Algar, besøkt Guadalest, badet i La Vila Joiosa og og Albir, samt kveldsturer med kjøp av (verdens beste) is i Altea.

For noen dager siden hadde vi også en felles tur til Valencia, der vi fikk se den futuristiske arkitekturen på den ene siden og en flott katedral fra trette hundre tallet fra vår tidlige historie. Begge deler fantastiske byggverk som gir inntrykk og mange tanker. Vi fikk tid til en bedre lunsj i Valencias smale gater, og is hører jo med når man er på ferie.

På fredag skal vi besøke og få omvisning i Spanias siste og fortsatt åpne sanatoria for spedalske, dette ligger omtrent en times kjøring fra oss. Det regner vi med skal blir spennende og lærerikt!

Neste uke er det Per Tveten som taler og synger på møtene, Ann Charlotte og Jan Ulrik Smetana er vertskap og vil sørge for at gjestene våre får et godt opphold. Uken etter kommer Ole Andreas Meling for å forkynne, og slik fortsetter Bibelsommer på Centro Sarepta de neste to ukene. 

Det eneste negative med å være vertskap på bibelsommer, er alle avskjedene med så mange spennende og flotte mennesker fra mange slags menigheter og mange forskjellige steder som vi har blitt virkelig glade i.

Men, det er også fint at det stadig kommer nye spennende og kjekke gjester som vi rekker å bli kjent med, og som igjen medfører nye avskjeder! 

Den store trøsten er at alle sier: «Her kommer vi tilbake!!»

Fortsatt hjertelig velkommen til Centro Sarepta, både i sommer og utover høsten 🙂

Mvh Arild