Bibelsommer i Spania godt i gang!

Da er vi igjen godt i gang med Bibelsommer på Centro Sarepta her på Costa Blanca i Spania.

Det så lenge dårlig ut med påmeldingen for denne sommeren, men etter hvert som sommeren nærmet seg har antallet påmeldinger økt både fra ferierende fra Norge, men også noen fine grupper fra Sverige og Spania som vil komme til oss.

I skrivende stund er vi opp mot 20 personer som bor på huset og deltar på bibelsommer.

I tillegg har vi flere nordmenn som ferierer her i nærområdet, og de støtter også trofast opp om møtene.

Fantastisk flott å se at møtesalen fylles opp både klokken ti om formiddagen og til kveldsmøte klokken halv åtte.

Gjestene er i alder fra åtte til opp i sekstiårene, så her samles vi på tvers av generasjonene.

Forrige uke var det Asbjørn Barlaup som forkynte Guds ord, både på formiddagssamlingene og på kveldsmøtene. Han gledet oss også med å resitere noen dikt for oss. 

Denne og neste uke er det Jan Tore Olsen som forkynner Guds ord til oss. Disse ukene er Ingibjørg og Arild Melberg med å formidle evangeliet gjennom sang. Sammen med Kirsti Synnøve Olsen har vi også et spesielt ansvar for å være vertskap for gjestene våre.

Vi tilbyr flere ganger i uken utflukter og småturer for våre gjester. Hittil har vi vært i de nydelige småbyene Guadalest, La Vila Joiosa og Altea. Det blir en del iskuler som settes til livs, og noen av oss mener at man får kjøpt verdens beste is her i Spania. 

Vi har også vært på tur til Fonts d´Algar der vi badet under fosser og i stryk, og vasset i vakre stille «høler». Dette stedet er fantastisk vakkert og vel verdt et besøk, og det er nesten «obligatorisk» å bade i dette friske elvevannet.

I går var vi fire stykker som satte oss i bilen klokken seks om morgenen for å kjøre til Finestrat. Der startet vi fotturen opp til toppen av Puig Campana på 1408 moh. Puig Campana er et fjell som ses fra et stort område nord for Alicante, og har et særmerket hakk nær toppen. Startpunktet for turen ligger på ca 400 moh, deretter går vi rett opp i et skar som kalles vertikalen. Oppstigningen med det vakre lyset fra morgensolen i en perfekt turtemperatur (ca 24 grader) kan ta pusten fra en! Når opplevelsen også krydres med en stor flokk av ville fjellgeiter som passerer like foran oss, blir opplevelsen nokså komplett! 

Utsikten fra toppen er helt fantastisk, og på klare dager kan man se ut til noen av middelhavsøyene. Tilbaketuren går ned på baksiden. Nedstigningen er også bratt, men der har stien mange svinger som gjør det noe lettere å gå ned den veien. Totalt er turen ca 12 km lang, og man forserer litt over tusen høydemeter. Både naturen og utsikten er fantastisk flott!

I dag er nesten alle gjestene på tur til fange- og sjørøverøya Tabarca. Dette skal være Spanias minste bebodde øy og inneholder rester av fengselsseller, en liten og koselig landsby og noen fine badestrender. Det sies at Tabarca huset sjørøvere i tidligere tider. Øyen ligger like utenfor Alicante, men båtene går fra Santa Pola. Båtene har vinduer under vannlinjen og det er mulig å se en mengde fargerike middelhavsfisker som svømmer inntil båtene.

Temperaturene her hos oss har ligget på 26 til 30 grader de siste ukene, og med en liten trekk fra Benidorm må det sies at detter er tilnærmet perfekt sommerklima. Saltvannsbassenget vår holder også ca 26 grader, så en rolig og avslappende dag ved bassengkanten er ikke å forakte.

Fra 8. til 14. juli er det Per Tveten som blir med som taler og sanger, og vertskap vi være Ann Charlotte og Jan Ulrik Smetana. De to sistnevnte blir også med som vertskap fra 15. til 21. juli, og da er det Ole Andras Meling som taler og synger. 

Vi avslutter Bibelsommer på Centro Sarepta 21. juli, men vi åpner for ordinære bibeluker fra og med 2. september.

Gå inn på vår web side www.centrosarepta.no så kan du lese mer om hva som skjer både høsten 2024, og våren 2025.

Har du enda ikke bestemt deg for hva du skal gjøre resten av sommeren, sjekk gjerne om vi har ledig plass når det evt. måtte passer for deg!

Hjertelig velkommen skal du være!

Arild Melberg

Daglig leder Centro Sarepta