Møter på Vestlandet

Denne uka hadde jeg en tur til Bergensområdet. På tirsdag gikk turen fra Klepp til Hilleren i Bergen, der Sarepta har faste møter èn gang i mnd. En utfordrende kjøretur i tett snøvær, men omsider kom jeg frem til Hilleren misjonshus. Jeg kan trygt slå fast at bobil og snø ikke hører sammen.

Onsdag gikk turen over til Sotra der jeg for første gang hadde møte på Nesse bedehus. Nylig leste jeg på Reisebloggen at Ole Andreas fikk utfordringer i snøværet. Han var ikke den eneste. Jeg skulle på et kaffebesøk hos de flotte misjonsvennene på Nesse. Like før jeg var fremme var det en liten bakke som kom brått på. Snøen hadde lavet ned i et par timer og under dette snølaget var veien blankpolert. Like før bakketoppen stopper bobilen, og i det jeg tråkker inn bremsa, begynner bobilen å skil bakover. Interessant hvordan man kan gå fra hvilepuls til makspuls på et øyeblikk. I speilet ser jeg en garasje som nærmer seg faretruende fort. Det er bare å vente på at det skal smelle. Utrolig nok stopper bobilen og når jeg går ut av bilen ser jeg at avstanden mellom bilen og garasjen er 1 cm(se bilde). Misjonsvennene kommer ilende til og med god hjelp kommer jeg meg løs.

Etter en fin stund på Nesse, gikk turen til Voss. Et flott bedehus med både flygel og en herlig akustikk.

Her har Sarepta vært èn gang tidligere, og det er planlagt et møte til i april. En liten, men takknemlig flokk møtte frem denne torsdags kvelden

Vi leste fra Nehemja 9. Om Guds trofasthet med Israelsfolket og hvordan folket bekjente sin synd. Dette er aktuelt for oss. At Guds ord får vise oss vår synd. Vi er så like Israelsfolket. Da Gud gjorde så store under, og holdt sin hånd over folket. Hva skjedde? Folket gikk sin egen vei. De glemte alle hans nådige gjerninger.

Det er så ofte sannheten om mitt liv. Våger vi å be som Hans Nielsen Hauge: «Vis meg fordervelsens avgrunn i meg». Guds ord vil vise oss dette. Ikke for at vi skal grave oss ned i vår egen synd og elendighet, men for at vi skal bli avhengige av Jesus og få se hva han har gjort for oss.

Takk til alle som ber for oss som er ute og reiser. Be for kjøreturene, be for møtene, be om budskap, be om Guds velsignelse og Guds ledelse. Be for bygdene og byene. I dag er det nåde å få. Jesus er enda å finne. Men alvoret gjelder også i dag: Jesus kommer snart!

EY