Sareptamøte i Kragerø 12. november 2023

Søndag 12. november var Sarepta invitert til Kammerfoss Bedehus i Kragerø. Olav Andreas Bergsland var spurt om å tale, og Sondre Rivrud om å holde åpning. Dette er Tom og Maichen Eftevand sin hjemmebane, og Tom ønsket oss varmt velkommen. Det var hele 6 unge-voksne og ett barn som hadde tatt turen fra Notodden og Bø denne søndags formiddagen for å bidra og delta på møtet, til stor glede og oppmuntring for den eldre, men trofaste flokken på Kammerfoss.

Sondre Rivrud holder åpning

Klokken var 11, og den lille flokken fikk komme inn i varmen på det koselige bedehuset. Mellom fellessanger og sang av Tom fikk Sondre dele et vitnesbyrd om den bortkomne sønnen, og at det ikke alltid er like lett å innse at man er bortkommen før man «kommer til seg selv». Man er på ulike steder i livet. I en periode er det kanskje den eldste sønnen man kjenner seg best igjen i. Men andre ganger kan man innse at nå er det jeg som er den bortkomne sønnen, og som trenger å få komme hjem.

På veggen hang det et nydelig, blått kors, og Olav Andreas talte denne søndagen nettopp om korset. Paulus ville ikke vite av noe annet hos Korinterne enn Jesus Kristus og han korsfestet. Og da kvinnene kom til Jesu grav 1. påskedag, la også engelen vekt på at det var Jesus den korsfestede som hadde stått opp fra de døde og seiret over døden. Jesu fullbrakte frelsesverk på korset er vår vei til Gud. I det verket kan vi få hvile, i vissheten om at alt er ferdig. Synden er sonet og straffen betalt. I troen på dette blir vi rettferdiggjort.

Måtte vi aldri gå trett av å høre ordet om korset!

Alle vi som kom langveis fra er takknemlige for gjestfriheten og hjertevarmen vi møtte på Kammerfoss. Vi anbefaler alle om å ta turen innom der om dere er i området!

Andrine Kvamme Bergsland

Hovedbilde: Olav Andreas Bergsland