Bibelsommer på Støylen ble en opptur!

Bibelsommer, eller teltmøter om du vil,  ble en flott begivenhet i sommer.

Den nye campingplassen til Arnt Magnar og Siri Stokka er nydelig plassert midt i Setesdalen i nærheten av den kjente fossen, Reiåsfossen, omtrent tre kvarter opp i dalen fra Evje.  Nytt sanitærbygg stod klappet og klart, og ingen kan skylde på dårlige fasiliteter når det gjelder det som har med personlig hygiene å gjøre!  Overnatting måtte vi selv stå for, og mange kom med campingvogner og bobiler mens andre leide seg inn på hytter i nærheten. 

Møtetelt måtte til, og det fikk vi låne av NLM i Sørvest og dette fungerte veldig bra.

Men hvorfor arrangere teltmøter eller bibelsommer?  Er det ikke nok av slike arrangement rundt om i landet?  Til det mener vi at det kan aldri bli for mange arrangement av denne typen!  Fokuset var møtene og forkynnelsen, både gjennom tale/bibeltimer og oppbyggelig sang!  Audun Hjelvik holdt bibeltimer ut fra profeten Jeremia.  Du verden for en oppbyggelig stund. Selv om den var ransakende og alvorlig manglet det ikke på lys og takknemlighet!  Nærmere helgen fortsatte Tor Andre Haddeland med bibeltimer der han hadde emnet om Den Hellige Ånd.  Veldig godt å få lytte til en så klar og lærerik utleggelse over dette temaet. 

Under alle møtene fikk vi også gleden av å ha med oss sangere. Elisabeth Gjerde, ja hun kjenner mange til og vet hvor godt og oppbyggelig det  høres. Mindre kjent i våre kretser er kanskje Stig og Torild Skarstein som ikke kommer så langt fra Evje. De var et funn!  Den mannen kan spille gitar! I tillegg til å kunne synge! Og enda mer, beherske munnspill!  Ole Andreas Meling spilte fiolin til en del av sangene.  Det var en sann fryd og glede å få lytte til alle de gode sangene og de fine melodiene som var visepreget i stilen. 

På kveldsmøtene var det Oddvar Dahl som forkynte.  Oddvar er kjent for sin krystallklare forkynnelse om hvordan vi mennesker kan komme overens med Gud.  Det var ikke fritt for at forkynnelsen traff oss og gjorde noe med oss.  Tenk om dette kunne prege oss i enda større grad?

Siste søndagen hadde vi besøk fra noen sangere fra  forsamlingen Frikstad i Kristiansand. Det ble mye sang og vitnesbyrd på dette møte. Ja vi ble så oppbygget at det var vanskelig å avslutte!  Det er et godt tegn.

Vi må også legge til at det var spesielt kjekt at flere fra området i Setesdal kom på møtene. Godt å kjenne på takknemlighet for at det arrangeres møter!

Så får tiden vise om det blir flere møter på Støylen Camping.  Om Gud vil, ja så blir det det!   

Oddvar Egeland