Status Centro Sarepta

Utsatt åpning  

Utover senparten av våren så situasjonen veldig lovende ut her i Spania, med synkende smittetrend i alle regioner. Og med norske myndigheters tilpasning til europeisk definisjon av hva som er grønne, gule og røde områder, så det lenge ut til at Spania ville bli “grønt” i løpet av sommeren. Men rett før vi nådde ned til 50 tilfeller per 100.000 siste 14 dager, som er grenseverdien, slo nåværende bølge inn over oss og satte en ny stopp for fri ferdsel mellom Norge og Spania.

På grunn av denne utviklinga flytter vi nå planlagt oppstart og åpning til uke 41. Det betyr at første arrangement blir Fjellturleir, som du kan lese mer om og melde deg på på Centro Sarepta sin nettside: http://www.centrosarepta.no/

Etter fjellturleiren er planen at bibelskolen skal gå sin gang med undervisning iht. fagplanen, og du er hjertelig velkommen til oss om du så kommer noen dager, én uke, eller flere uker! Ta kontakt!

Et par oppgraderinger

I vår leigde vi inn en jordfres og freste opp hele plenen her på Centro Sarepta, før vi sådde i nytt gress og valsa over for å få plenen så jevn som mulig.

I forbindelse med at jorda var oppfrest benytta vi anledningen til å flytte et lite mandarintre slik at det nå står sammen med sin halvbror, appelsintréet, og til å legge automatisk vanning til plenen. Vi har tidligere vært avhengige av å rulle ut hageslange og flytte rundt på vannsprederen for å få vannet, og det skulle ikke mye forsømt vanning til før gresset begynte å bli svidd, særlig om sommeren. Så nå har vi gravd ned vannslanger og seks «PopUp»-spredere som er kobla til et enkelt tidsur, som gjør at vanninga nå går helt av seg selv. Sprederne står innkapsla og nedgravde i bakken, og er nesten usynlige når de ikke er i bruk, men så snart vanntrykket settes på av tidsuret, så presses de opp og vanner hele plenen. En særdeles bitteliten økonomisk investering, men sparer oss veldig mye tid, og holder plenen mye finere!

Så har vi også endelig fått på plass varmepumper/aircondition på de siste fire rommene, pluss kjøkkenet. Det betyr at alle rommene våre nå har egen varmepumpe/aircondition, noe som øker comfortnivået både sommer og vinter, og det blir betydelig bedre arbeidsforhold for kjøkkenpersonalet.

Undervisning

Som nevnt er planen nå at den norske delen av bibelskolen starter opp i forbindelse med Fjellturleir i uke 41, og så fortsetter vi med vanlig undervisning fra og med uke 42. For den spanskspråklige delen utsetter vi til februar 2022 med å starte presensielle undervisningstimer. I mellomtiden vil vi bruke mer tid og ressurser på rekruttering, samt fortsette med nettundervisning to ganger i uka og produksjon av podcast.

tekst og foto: Eirìkur Arildsson Melberg