Hvordan har ditt indre menneske det?

Jeg ber om at han etter sin herlghets rikdom, ved sin Ånd må gi dere å styrkes med kraft i det indre menneske, Ef 3,16

Vi har et år bak oss med sterkt fokus på helse. Myndighetene har gjennomført omgripende tiltak, av omsorg for vår helse. De fleste går også inn for å følge myndighetenes råd og anbefalinger. Helsa er viktig. Et lite virus som er usynlig for øye, setter hele verden på hode.

Så trener vi som aldri før. Vi sørger for å spise sunn kost. Vi holder avstand og vasker oss med sprit. Vi bruker munnbind og tester oss når vi kjenner noen symptomer. Vi har stor omsorg for vårt ytre menneske.

Mitt hjertesukk i dag er: Hva med vår åndelige helse? Hvordan står det til med den? Vårt ytre menneske skal forgå, samme hvor godt vi steller med den. Men vårt indre menneske har en evighet framfor seg. Om troen dør, blir evigheten bekmørk.

Hva er dette indre menneske? Det er det nye livet som ble født i deg da du kom til troen på Jesus. Det er den nye natur. Det som slutter seg av hjerte til Guds lov (Rom 6,17). Det er født av Ånden, og bærer Åndens stempel. Det hater urenhet og synd. Det driver deg til å fornekte ugudelighet og verdslige lyster. (Tit 2,12). Det priser Jesus for hans frelse, og lengter etter å høre hans røst. (Joh 10,27).

Når det indre menneske er friskt, fungerer de åndelige øynene. Det ser klart og kan dømme mellom sant og usant, edelt og uedelt, verdifullt og verdiløst.

Vårt ytre menneske trenger god næring og rikelig med oksygenrik frisk luft. Det trenger mosjon og det trenger å vernes for skadelige virus.

Hvordan er lufta ditt indre menneske puster inn? Du ser TV serier, nyheter og sport. Du har fått så god tid til det. Timesvis puster du inn den lufta. Og så svekkes det indre menneske.

Det får heller ingen mosjon. Guds kall er satt på vent. Bedehuset og kirke har jo lagt ned alle aktiviteter, og det er ingen som trenger din tjeneste, sier du. Kanskje ikke bedehuset trenger det, men det er så mange mennesker som trenger det. Be om å få se oppgavene!

Hva med næringen? Finn fram til god bibelsk veiledning på nettet. Samle familien og les Guds Ord sammen. Dette må bli tiden du særlig fordyper deg i Skriften! Se etter mulighetene!

En dag vil koronaen være over. Vi vil da sannsynligvis se tilbake på at vår innsats for å berge helsen, lønnet seg. De aller fleste vil kunne si: Vårt ytre menneske gikk ikke til grunne. Men hva med vårt indre menneske? Førte korona-viruset til at det indre mennesket ble skadet? Det er nå tid for å tenke på det indre menneskes helse. «Ta vare på hjertet, for livet utgår fra det».

Ole Andreas Meling