Bibelcampen i Nord-Norge

”Mor og far…Dette e den beste sommarferien eg någen gong har hatt!»
Slik ble det sagt fra et baksete på tur sørover i landet, på vei hjem fra bibelcamp på Holmen leirsted i Troms.

Sarepta arrangerte for første gang bibelcamp i Nord-Norge fra 14.-23. juli 2017.  Drøyt to hundre mennesker i alle aldre var innom i løpet av arrangementet. Fra Agder i sør til Finnmark i nord.

Doble bibeltimer på formiddagen samt kveldsmøte og ungdomssamling på kvelden, gav rikelig anledning til å lytte til Guds levende Ord. Det er noe forunderlig med det å være sammen om Guds Ord over tid; Hjerter varmes og troens folk knyttes sammen fra ulike bakgrunner når våre blikk vendes mot Han som er vårt hjertes aller største rikdom.

IMG_7598

De første dagene var preget av kulde og regn, uten at det la noen sterk demper på oppholdet. Det finnes utrolig mange flotte utfluktsmål i nærområdet, ikke minst på Senja som bl.a. byr på spektakulære fjellturer, mektige naturopplevelser og sjarmerende bygdesamfunn. Ellers ble havet flittig brukt, både til fisking, vannsportsaktiviteter og bading. Den siste helga kom også sommeren for fullt. Bålet brant til langt på natt de siste kveldene, og både grillmat og gitar ble funnet frem i sene nattetimer.

IMG_8481IMG_7876

Vi vil rette en stor takk til Reto, en kristen organisasjon med hovedbase i Spania, som primært arbeider med rehabilitering av rusmisbrukere. De sendte nordover fire flotte menn som tok ansvar for alt av matlaging og innkjøp. Noen av disse fikk også bære frem gripende vitnesbyrd om hvordan de i møte med Jesus hadde fått sine liv totalt forandret.

Det var også en stor berikelse å ha med deltakere fra Spania siste halvdel av bibelcampen. Isabel, ei flott, sør-amerikansk dame som har bodd 16 år i Spania, delte sterke personlige vitnesbyrd om hvor utrolig vanskelig det er å bli bevart som kristen når man bor i områder hvor det sjelden eller aldri er evangeliske møter. Det er en kamp som mange av de latinamerikanske innvandrerne som kommer til Sør-Europa med ei levende tro på sin Frelser, kan kjenne på. Hun nødet forsamlingen til å huske på de mange, mange i Spania som i mangel på evangelisk forkynnelse opplever at troen er i ferd med å dø ut i deres liv.

Flere av deltakerne kom med sterke oppfordringer om at det også måtte bli bibelcamp neste sommer. Datoene er allerede satt, og Holmen er bestilt fra 13.-22. juli 2018. Da det er forholdsvis begrenset kapasitet på Holmen, kan det være lurt å være tidlig ute med påmelding dersom man vil sikre seg plass. Hjertelig velkommen både til store og små!

IMG_7993IMG_8108