Sarepta sommerleir

Også dette året fikk vi oppleve spansk sommerleir på Sarepta med deltagere fra store deler av landet. For første gang hadde vi deltagere fra Galicia, som ligger 100 mil fra Alfaz.

Med nesten 40 voksne og barn, i tillegg til ledere, var det så godt som fullt på alle rom. De fleste av deltakerne tok den lange reisen fra Catalonia, nordøst i Spania. I dette området har vi det siste året økt frekvensen av husmøter betydelig, etter ønske fra en storfamilie med røtter i Ecuador. Hvert år inviteres nye slektninger med på leiren.

Ekteparet Aída og Yovan deltok på Sarepta-leir for første gang. Det unge paret i 20-årene reiste helt fra Galicia, sammen med Yovans onkel og hans døtre. Hjemme i Galicia er de en del av en liten gruppe som samles til husmøter i den spanske lutherske kirken (IELE).

– Det er første gang jeg er på kristen leir, forteller Aída. Hun er selv født og oppvokst i Spania, og forteller at det kan være utfordrende å være protestantisk kristen.
– De fleste evangeliske kirkene består hovedsakelig av latinamerikanere. Bare se på leiren her, jeg er nesten den eneste etniske spanjolen, sier hun.

Ektemannen Yovan er født i Paraguay, men har bodd i Spania i mange år.
– Vi har hatt det veldig fint på leiren, både i møtene og i fellesskapet. Det var ekstra spesielt å synge noen av barnesangene jeg ikke har hørt siden jeg var med bestefar på møter hjemme i Paraguay.

Fra familiemøte på kvelden

Denne sommerleiren var vi så heldige å ha med vår kontakt i Nord-Afrika, «Yonah», som tok seg tid midt i sommerferien til å være sammen med oss disse dagene. I tillegg til å dele fra arbeidet han og ektefellen står i, holdt han bibeltimer sammen med vår egen Felipe. Temaet denne gangen var Jesu undervisning om bønn i Bergprekenen.

Ayad og Andreas talte på kveldsmøtene, hvor tekstene var hentet fra Jobs bok i Bibelen. Ayad har vært eldste i en pinsemenighet i Granada i flere tiår. Vi er takknemlige for at også hans kone, Maryan, deltok og sammen bidro de svært positivt til leirmiljøet.

I tillegg til møter og bibeltimer, var det rikelig tid til å plaske i bassenget og utforske de mange strendene her på Costa Blanca. De fleste av deltagerne kom i egne biler, og de som ikke gjorde det, fikk skyss med en av Sarepta-bilene.

Aktiviter knyttet til temaet om bønn.

Under vitnemøtet siste kveld, delte en enke og alenemor i 40-årene hvordan undervisningen fra Jobs bok hadde berørt henne. Hun fortalte også hvordan hun selv hadde erfart at, selv om ikke alle spørsmål om lidelse blir besvart, er Gud trofast gjennom alt som skjer.

Også på denne sommerleiren var det mange barnefamilier. Vår sosialarbeider, Paola, ledet aktivitetene for barna sammen med våre nye volontører – Hannah, Lea og Benjamin. På formiddagene hadde vi eget bibelstudie for de yngste, hvor vi gjennomgikk «Herrens bønn».

Vi takker Herren for Sarepta sommerleir, og håper å se mange av deltakerne igjen i løpet av høsten, på deres eget hjemsted.