Sommermøter i Spania

Selv om sommeren er godt i gang, fortsetter den daglige aktiviteten til arbeiderne ved Centro Sarepta i vårt arbeid både på og utenfor huset. Juni og juli har vært fulle av positive overraskelser med nye kontakter flere steder.

I løpet av disse varme sommerdagene har vi fått besøkt lokale kirker i Alicante, Valencia, Barcelona, Murcia og naboprovinsene. Vi fortsetter å besøke familien til Aiban og Patricia i deres ukentlige bibelstudie med rundt 14 personer i Valencia, hvor vi sist fikk snakke om lidelse i det kristne livet og dele Kristi trøst med mange av dem som opplever livets vanskeligheter.

Det var oppbyggende å besøke flere kirker i Elche, som noterte seg hva vi tilbyr på bibelskolen og lovet å besøke oss i løpet av året. I tillegg møtte vi pastorer i en pinsekirke i Denia som var glade for å få kjennskap til senteret vårt. De viste interesse for å kunne leie senteret til sine leirer med mulighet for dåp i bassenget. Det vil jo i så fall bli en historisk hendelse.

Sommermøte i hagen. Granollers, Barcelona. (Foto: J. Smetana)

Barcelona var og er alltid et sted vi liker å komme tilbake til. Forrige helg hadde Ann-Charlotte og Janne Smetana husmøte der i den store hagen til familien Morales. Temaet for denne samlingen var hvordan foreldre kan dele troen med barna og ungdommene sine. Et aktuelt tema hvor det ble mange spørsmål og en fin samtale i forlengelsen av bibelstudiet.

Móstoles utenfor Madrid har vi besøkt en stor familie som for 20 år siden hadde tilknytning til det norske misjonsarbeidet i Ecuador. Vi har jevnlig fått undervise hjemme i stua deres. Vi opplever en atmosfære av glede, tro og fornyelse av deres liv samt et uttrykt ønske om å fortsette på Herrens veier. Dette er til stor motivasjon for oss i tjenesten.

Calpe, en halvtimes kjøretur fra Alfaz, fikk jeg nylig møte pastor Teo fra Peru som leder menigheten «Alianza Cristiana y Misionera». En liten forsamling bestående av barnefamilier. Etter vårt første møte kom han og familien også på besøk til Centro Sarepta. Pastorfamilien viste interesse for å kunne sende medarbeidere på våre kurs, samt å leie våre fasiliteter til ekteskapsretreater de har i menigheten.

Til slutt, også dette i Calpe, møtte jeg en pastor ved navn Vicente. Han er spanjol og har i mange år, til tross for sviktende helse, trofast ledet en liten menighet som holder til i utkanten av byen. Vi fikk dele tro og liv med hverandre, og en gjensidig tillit vokste fram på kort tid. Han inviterte Sarepta til å komme og forkynne i kirka etter sommeren. 

Kjære brødre og søstre, vi ser nye muligheter vokse fram – det gir grunn til glede. Det er alltid mer å fortelle, men det får bli i en annen artikkel. Nå går vi inn i august som er den store feriemåneden i Spania.

Ønsker alle en avslappende sommer. Takk Gud for alt!

Hovedbilde: Fra bibelgruppa i Valencia. (Foto: Privat)