Kristi etterfølger som singel og kjæreste

Sareptasommer i Fyresdal er i gang. Det er fullt hus. Her samles alle aldre. Vi har god tid til både lek og alvor. Det er bibeltime på morgenen, seminar på ettermiddagen, møte på kvelden og et nytt seminar når det nærmer seg natta. I tillegg har vi bygget sandslott, fått mange nye venner, badet og tatt en joggetur i fjellet. Her får en mye på en dag.

På seminaret kl 1600 var det Ingvald André Kårbø som underviste. Vi får mulighet til å ta fram aktuelle tema som vi ofte ikke verken har tid til eller våger å snakke om. Temaet er å være en Jesu etterfølger som singel, kjæreste og ektepar.

«Det er viktig at vi får med grunnlaget», sier Ingvald André. Det er at vi får eie Kristus som vår brudgom. Han er oss nærmere enn noen ektefelle vil kunne bli. Han har valgt meg. Ikke fordi han ser noe godt i meg. Men fordi han elsker meg. Han har ofret seg for meg. Han er trofast. Jeg får være en mottaker av all hans godhet. Denne kjærlighetens kilde er så viktig å få leve i for en Jesu etterfølger. Det gjelder for single, kjærester og ektefeller.

Den som eier Jesus er aldri alene. Den single kan kanskje føle seg alene, men han er ikke alene. Det medførerer utfordringer å være singel, men det følger også muligheter. En er fri til en tjeneste uten de distraksjoner som en gift får i sin familie.

Til kjærester har han dette råd. Det er viktig at du finner en som du deler troen med. Det finnes mange kulturkristne, som troen ikke stikke så dypt hos. Lever personen med Gud? Det er viktig at dere som ektepar kan hjelpe hverandre på vegen til himmelen. Ta de vanskelige pratene. Dra fram «skjelletene i skapet». De forsvinner ikke i ekteskapet. Og lev rent! Det finnes nåde for dem som har falt. Men da må du vende om. Vende deg til Jesus. Kjærestetida er ment å bli kjent som personer. Seksualitet er å gi seg selv til den andre. Det vil Gud skal skje i en forpliktende ramme.

For ektefolk er det: No turning back! Og det er veldig godt! Da tvinges vi til å finne det ut av med hverandre.

Her var det mye mer vi skulle tatt opp. Det foreslås tre nye seminarer om temaet neste år.