En takknemlig bolivianer

Under sommerleiren for noen uker siden fikk vi et overraskende besøk fra Nord-Spania. Flere av dere vil helt sikkert dra kjensel på stedsnavnet Mutriku. Sarepta har ved flere anledninger fått besøke denne fiskerlandsbyen, som ligger omtrent 76 mil fra Alfaz, ved Biscayabukten. Her har en familie med røtter i Bolivia åpnet sitt hjem for husmøter.

Båthavna i Mutriku. (Foto: Guillén Pérez, Flickr. CC BY-ND 2.0)

Vi informerer alltid om leirtilbudene våre på disse møtene, samtidig som vi uttrykker forståelse for at reiseveien er lang når man bor på andre siden av landet. Derfor var overraskelsen stor da Erwin fra Mutriku plutselig dukket opp halvveis i leiren. Det viste seg at han hadde vært på arbeidsoppdrag i en by ikke langt fra Alfaz og hadde fått lyst til å besøke Sarepta. Han visste ikke at vi var i full gang med sommerleiren, og gleden var derfor stor da han oppdaget at senteret var fullt av spansktalende leirdeltakere. Det var egentlig ingen ledige rom, men med en kreativ driftsleder og velvillige volontører som fant frem vaskekosten, ble et rom klargjort for gjesten fra nord.

Under avslutningsmøtet søndag ba Erwin om å få ordet. Han ønsket gjerne å synge en sang, «Fortsett fremover», skrevet av den kristne sangeren Pahola Marino fra Peru. Før han sang, uttrykte Erwin stor takknemlighet og sa litt om hva besøkene fra Sarepta har betydd for ham og familien. Det finnes ingen evangelisk kirke i Mutriku, husmøtene er noe både han og slektningene hans setter stor pris på.

Fortsett fremover, fortsett
La det ikke plage deg
Glem hva de sier
For de andre vil ikke hjelpe deg

Slik lyder oversettelsen av refrenget i sangen Erwin delte med oss. Det kan koste å være evangelisk kristen i en liten landsby i Nord-Spania, men vi må fortsette å vandre med Herren, understreket Erwin.

Dette siste bildet ble tatt i forrige uke, da bibelskolen Sarepta fikk møte Erwin og gjengen oppe i Mutriku på sin utreise i Nord-Spania.