Gledelig bråstart på høstsemesteret på Centro Sarepta!

Denne uken startet vi opp bibelskolen, eller bibelukene som vi gjerne foretrekker å kalle dem her på Centro Sarepta.

Men allerede forrige uke var huset temmelig fullt av flotte spansktalende ungdommer fra en menighet i Alicante som hadde leir hos oss. 

Tidligere i august arrangerte vi leir for spansktalende og huset ble da også praktisk talt fullt med voksne og barn.

Etter så vidt å ha «vasket dem ut av huset», og vi hadde fått plassert våre to undervisere, tre egne volontører og den ene ankomne bibelskoleeleven i leiligheter utenfor senteret, var det en stor glede å kunne ønske tiendeklassene til Oasen Mandal og Birkelid velkommen til Centro Sarepta. Nesten femti personer ankom med buss i ett-tiden på natten, og etter en lett «nattmat» falt hele gjengen veldig raskt til ro. 

For flere måneder siden hadde vi måtte si nei til fem veldig kjekke Lyngdalsbuer, da alle senger allerede var full booket! Men de valgte å leie seg et hus her i nærheten og meldte seg på som dagsgjester, og deltar denne uken på alle bibeltimer, spiser sammen med oss, ja de er Centro Sarepta gjester, men bor i en egen leilighet like ved senteret! 

Det betyr at vårt kjøkken denne uken serverer ca. 65 personer tre daglige måltider, og lovordene om maten er mange og store fra både elever og voksne!

Skoleklassene har fullt program hele uken med undervisning her på senteret, besøk av flere kjekke aktiviteter, severdigheter og flotte steder her på Costa Blanca. 

De neste dagene vil de få en solid innføring i et flott diakonalt arbeid som den diakonale organisasjonen Corazon Expres står for, og som vi samarbeider nært med.  De vil også få ny kunnskap om Spania og kristenlivet her, og hvorfor vi driver evangelisk misjon her og i Nord-Afrika. 

Da vil de også få høre, at fordi de legger sin skoletur til Centro Sarepta, kan vi bringe evangeliet enda lenger ut her i Spania og Nord-Afrika. Det er en av flere forskjeller på å bo på et vanlig hotell og på et misjonssenter!

I bibeltimene har vi denne uken Bibelen som tema v/ Johannes Kleppa. Han legger stor vekt på betydningen av åpenbaringen i Bibelen Guds Ord, gjennom profetene, Jesus og apostlene. Ove Sandvik beriker oss ved å forkynne og undervise om personer i Bibelen. I dag var det apostelen Johannes som person, og det han forkynte som var tema. 

Neste uke vil vi lære mer om skapelsen og urhistorien, samt en gjennomgang av flere av Jesu lignelser. Gå inn på www.centrosarepta.no for å finne mer informasjon.

Er du på ferie i området er du hjertelig velkommen til å være med på bibeltimene! Ønsker du måltider tar du kontakt med oss for å bestille. Vi har dessverre ikke ledige senger de neste to ukene, men etter det har vi fortsatt noe ledig spesielt i november og desember.

Hjertelig velkommen skal du være!

——————————

Sinceramente/ Med vennlig hilsen,

Arild Melberg