Tvärålunds Bönhus

Tvärålund er ett lite tettsted noen mil vest for Umeå. Her stopper toget og du finner en lokalbutikk med drivstoffsalg. Komatsu forest har nylig flyttet en del av sin verkstedsavdeling hit. Det er også egen barnehage og skole på stedet. Her står man sammen og får med samarbeid til det som ikke går andre plasser. Det er en god del familier med barn som flytter hit for å bo landlig, men samtidig ha gode muligheter for pendling til jobb i Umeå. Navnet passer plassen godt, vannet rinner på tvers av det øvrige vannet i området.

På EFS bedehuset i bygden er det den svenske kirken som står for de fleste arrangementer. De har gudstjeneste omtrent en gang i måneden, og åpen barnehage hver tirsdag 13:30 gjennom vinterhalvåret. Tirsdag 20/9 – 2022 kl. 18:00 var det Sarepta som hadde møte på ett nytt bedehus I Sverige. Kveldens tekst var Hannas lovsang i 1.Samuelsbok kap.2v1-10. En frydesang om Herrens frelse. Det kom ingen fra Tvärålund på møtet denne kvelden, annet enn de som fikk høre sangens brus gjennom gulvet i loftsleiligheten i bedehuset. Fra en åpnet Bibel lyste evangeliet opp den åndelige himmelen denne høstkvelden i Tvärålund. Som lyset i fyrtårnet utgjør en forskjell for havsfarere, gjør lyset fra en åpnet Bibel en forskjell i den åndelige verdenen for de som seiler gjennom livets land.

Kvelden før var vi samlet en god gjeng venner i Varmvattnets bønhus og fikk høre fin sang av blant annet Johannes Nilsson. Han vil gjerne synge på flere møter i området hvis det blir aktuelt.

Det kom for meg noen vers fra Jes.59. «Se Herrens hånd er ikke så kort at han ikke kan frelse, og hans øre er ikke døvt så han ikke kan høre»

«Han så at ikke én trådte fram, og undret seg over at ingen førte hans sak. Da var det hans egen arm som hjalp ham, hans egen rettferd som støttet ham»

Be om kontakt med Herrens folk på stedet og at Ånden får drive mennesker til å høre det Hanna synger om: «Det er ingen klippe som vår Gud. For Herren er en Gud som allting vet, de som strider mot Herren går til grunne.»

Det er ikke Herrens arm som er for kort, men må Han undre seg over at ikke det står frem noen som fører hans sak? Måtte Guds Arm hjelpe også i Tvärålund!

Mvh. Tomas Krüger

TK