Ny på Centro Sarepta

Etter jul har vi fått to nye faste studenter på Centro Sarepta. Den siste kom for et par uker siden og heter Brian. Han kommer fra ei lita bygd ved foten av Sierra Nevada i Granada. Han har vært et meget positivt bidrag inn i miljøet, og har nå skrevet noen ord om de første ukene her i Alfaz del Pi. Vi ber om dere lukker ham inn i deres bønner.

Vitnesbyrd fra Brian:

”Jeg ble født i Tipperary fylke i Irland, men vokste opp i Granada i Spania. Jeg er 27 år gammel. Mitt kristne liv har vært forholdsvis svakt inntil helt nylig. Som liten var jeg med min mor og brødre til evangeliske kirker i Granada. Men som mange ungdommer og tenåringer mistet jeg interessen, og sluttet å gå i kirken. Likevel fortsatte jeg å lete etter Gud i Bibelen i tilfeller hvor jeg var i nød.

I 2014 reiste jeg til Irland for å studere, og hadde der behov for å søke et kristent fellesskap. De tverrkirkelige forsamlingene jeg besøkte minnet meg om tiden som liten. Noe av det jeg møtte i enkelte av disse gjorde meg urolig, for eksempel måten tungetalen ble praktisert. Dette førte til at jeg lette på internett etter mer informasjon om karismatiske kirker og pinseforsamlinger. Gud være takk så kom jeg over online-plattformer til den lutherske kirken i Missourisynoden i USA. Ved å lytte til hva de forkynte tror jeg at jeg for første gang forstod noe av Kristi verk på korset. Dette forandret i stor grad retningen jeg hadde i mitt liv. Jeg hører fortsatt i dag på programmer som ”Issues” etc., og vil anbefale det til hele verden.

Tilbake i Spania i 2017 lette jeg etter en luthersk kirke, og er idag medlem av IELE (den spanske lutherske kirke). Under et besøk i Sevilla ble jeg kjent med Jan-Tore Olsen. Kort tid etter var jeg på leting etter et sted hvor jeg kunne være voluntør, og min pastor anbefalte meg å dra til Centro Sarepta. Her har jeg vært siden midten av januar. I løpet av uka følger jeg bibelundervisningen på spansk, og så hjelper jeg noen av de nordiske ungdommene slik at de kan lære seg spansk.

Bibeltimene som jeg får følge er virkelig gode. Jeg tror ikke det er mange steder hvor det finnes en så sunn utleggelse av Guds Ord, i alle fall ikke i Spania.

Jeg er også glad for at Sarepta tilbyr muligheten til å få møte kristne og misjonærer med arbeid ulike steder i verden. Jeg er veldig takknemlig for at jeg får være her på Centro Sarepta og bli kjent med kristne ungdommer fra Skandinavia, og få dele bosted, mat og ulike aktiviteter sammen med dem. Og ikke minst for å få delta på bibeltimene med så god undervisning i fra Guds Ord.”

 

Bilde: Brian