Dobbelt så mange på påskemøtet i år….

Sarepta hadde påskemøte i Åndalsnes bedehus også i år. Det kom dobbelt så mange på møtet i år i forhold til i fjor. De fleste som «kom ekstra» var på påskeferie i denne lille byen.

I «ettertanke» på fredag skrev Johannes Kleppa: «Det synest, heldigvis, som at det dei aller siste åra har vore ei ny vakning for å ha påskemøte og samlast om Guds ord i denne avgjerande viktige kristne høgtida.» Det er godt, viktig og rett at kristenfolket enkelte steder i landet har våknet opp igjen for å samles om Ordet i påskehøytiden. Dette kan nok ikke sies at er skjedd i Romsdalen. Flere som vi har møtt de siste dagene, har klaget sin nød over lite forkynnende møter…….. gjennom hele vinteren…… og lite eller ingen møter på bedehusene i påska.

Vi som kristenfolk må ikke la denne tanken få rom i våre hjerter at: «påske bare er avslapping, skiturer, opplevelser, mat, familieselskap, hyttetur, båtpuss» OSV. OSV.  Av og til får man nesten en fornemmelse av at forkynnende møter i påska bare er et «heft» for mange bekjennende kristne. I høyden kan man strekke seg å gå på ett møte i påska og skrive en kristelig påskehilsen på facbook (flott å skrive påskehilsen på FB altså).

Vi vet jo godt at mennesker ikke kan «piskes» inn til møter. Vi må be for og med hverandre om at vi selv må eie hungeren etter Guds Ord og nøden for de ufrelste. Uten Ordet…..og forkynnelsen av dette….dør troen ut hos oss og ingen nye blir vunnet for Guds rike.

IMG_1901

På Åndalsnes kom det 8 personer til møte Langfredag, pluss Aud Irene og Hans Bergane. Vi syntes at det var flott med fire personer mer i år enn i fjor! Stor takk til «ildsjel» Jenny som legger til rette for møter på Åndalsnes bedehus og som i en årrekke har drevet barnemøter der. Be for henne og for denne lille byen!

Dersom Herren gir oss dager og krefter vil Sarepta forsøke med flere påskemøter i Romsdalen neste år.

 

Hovedbilde: Åndalsnes + vakre fjell i Romsdalen. Aud Irene tok bilde (ut gjennom vinduet i bilen i 80 km. fart) NB! Hans kjørte.