Alfaz del Pi

Nærmeste by til Sareptas kommende bibel- og opplæringssenter i Spania heter Alfaz del Pi. Den ligger ca. 12 minutters gåtur fra Centro Sarepta og er en veldig koselig småby.

Det er folk fra over 100 nasjoner som har bosatt seg i denne lille kommunen, som har registrert i overkant av 20.000 innbyggere. Likevel har byen klart å holde mer på sitt spanske preg enn andre steder der innvandringen har vært stor i Spania.

I 2007 var det så mange som 2500 nordmenn som stemte ved kommunevalget i Alfaz del Pi. Kommunen har både norsk grunnskole og videregående skole, noe som vil være bra for fremtidige ansatte familier ved Centro Sarepta.

Sareptas møte med myndighetene i denne kommunen har vært enestående. De er svært imøtekommende og hjelpsomme. Vi vil fra vår side prøve på å bidra til noe positivt i denne kommunen og håper på at vi kan integreres på en god måte.

I Alfaz del Pi er står ofte kirka åpen. Hver gang jeg er innom der, ser jeg mennesker på kne fremfor en av de mange store figurene. Oftest fremfor Maria. Menneskene bærer på en udødelig sjel. Også i Spania søkes det etter å få fred. Mange søker gudsdyrkelse, mens andre lever ut et åpenbart sekularisert liv for å se om det kan tilfredsstille………. tilfredsstille tomheten uten Gud……….

Jesus sier til ham: Jeg er veien og sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg. Joh 14:6
IMG_1819

Over: Det første som møter deg når du kommer inn i kirken i sentrim av Alfaz del Pi. Kista er i «full størrelse»

Under: Kirka sett fra palzaen utenfor

IMG_1820