Bibelhelg i Llíria

Helgen 19.-21. februar hadde Sarepta bibelhelg i Llíria litt utenfor Valencia. Bibelhelgen ble holdt bl.a. etter ønske fra Katy, som tidligere har vært omtalt her på nettsiden. Selv om det ikke var mange som møtte opp på samlingene, hadde vi en flott helg i lag.

I tillegg til Jan-Tore Olsen som hadde bibeltimer utfra Ruts bok, deltok også fire av Sareptas teammedlemmer. Møtehelgen besto av én time fredagskveld, to timer lørdag samt én time søndag formiddag. I tillegg hadde vi tid på dagen både lørdag og søndag til å gjøre oss kjent i området og samtidig knytte sterkere bånd til våre kontakter i byen.

Det var ikke de store mengder av mennesker som møtte opp på samlingene, men i et arbeid som dette er det flott å kunne møte den enkelte som kommer for å høre Guds Ord. I Skandinavia har vi mange plasser et veldig godt tilbud for å kunne reise på møte og for å høre Ordet forkynt, men her i Spania er ikke det en selvfølge. Mot slutten av møtet på søndagen ble ordet gitt fritt, og flere nyttet anledningen til å dele et vitnesbyrd. Vi fikk bl.a. fornemme takknemligheten hos ei ung Katy, som hadde sett fram til en bibelhelg der hun fikk møte både forkynnelsen og fellesskapet med andre kristne.

På bibelhelgen fikk vi også bli kjent med en spanjol som ikke er en bekjennende kristen. Han hadde egentlig andre planer i løpet av helgen, men disse ble avlyst og han prioriterte å være med på alle samlingene.

Et bønneemne til deg som av Herren blir minnet om å be for dette arbeidet: Be for Katy og de få andre som vi har fått kontakt med i Llíria. Be også for andre «ensomme» kristne i Spania, som kanskje opplever at det er lenge mellom de periodene der de får sette seg ned i lag med andre kristne over en åpen Bibel.

Det er ca. 8000 kommuner i Spania – i over 7500 av disse er det ikke noe evangelisk arbeid…

Skrevet av: Asger Refslund-Nørgaard

Bildet: Innen vi brøt opp ble bibelhelgen avsluttet med felles middag, og menyen var naturligvis den lokale varianten av Spanias nasjonalrett, «paella».