Møtehelg i Lliria, Valencia

”Ingen ting er som før, etter dagene i Guardamar”

Slik lød det i en melding som tikket inn på mobilen rett før jul. Det var Katy som skrev. Hun siktet til bibelkurset vi hadde hatt i Guardamar del Segura i september. Hun sier selv at der ble hun ble født på nytt, og fikk et helt nytt forhold til Gud.

Etter at hun kom tilbake fra bibelkurset i Guardamar brukte hun dagene til å gå rundt blant venner og kjente, og fortelle om hva hun selv hadde hørt og opplevd i møte med en åpen bibel. Hun ville så gjerne at flere skulle få et personlig møte med Jesus.

Før vi skilte lag i Guardamar lovte vi henne at Sarepta skulle komme på besøk.

Noen uker senere hadde vi husmøte hjemme hos henne. Hun bor i Lliria, en liten by en halvtime inn i landet fra Valencia med knapt 30.000 innbyggere. Her finnes ingen evangeliske kirker, bortsett fra ei lita adventistkirke. Katy hadde fått med seg enkelte naboer og slektninger. Vi var elleve mennesker samlet denne kvelden, inkludert oss som kom tilreisende. Noen satt for første gang på et evangelisk møte. Det var underlig å oppleve hvordan de formelig sugde til seg i møte med kristen sang og forkynnelse. Det ble en sterk kveld sammen. Noen bånd ble knyttet. Det ble satt ord på en trang til å få høre mer. Vi måtte komme tilbake – og da bli lenger.

Nå er vi altså tilbake i Lliria, fire fra ungdomsteamet vårt i Malaga samt undertegnede.

Vi begynte i går kveld og fortsetter med møter resten av helga. Noen av dem som var samlet forrige gang er bortreist disse dagene. I går var det tre lokale som kom, to sør-amerikanere og en spanjol. At et menneske vil låne sitt øre til Guds Ord er Den Hellige Ånd sitt verk. ”Noe falt i god jord” sier Skriften, der hvor såkornet ble kastet.

Til deg som ber: Be om at Guds Ord må få nå inn i den enkeltes hjerte disse dagene..

Jan-Tore Olsen